I söndags tillverkade jag min första egna rostade müsli! Det var inte speciellt komplicerat. I alla fall inte att blanda ihop ingredienserna. Jag valde (få se om jag minns nu) havrekärnor, solrosfrön, valnötter, cachewnötter och linfrön. Sedan blandade jag vaniljstång, honung och äppeljiuce samt olivolja (det ska egentligen vara rapsolja men nu hade jag inte det hemma). Sedan bredde jag ut allt på en plåt med ugnspapper. Ca 30 min skulle de vara ugnen på ca 200 grader.
Fast jag tyckte inte att de var tillräckligt torra så jag lät de vara i liiiiite längre. Typ 20 minuter längre.... Så... nu har jag väldigt välrostad müsli hemma i min müsliburk:) Fast som tur var inte bränd... Och den blev faktiskt supergod och som du kanske förstår då, ganska knaprig. Det enda jag blev besviken på var att jag inte kände så mycket vaniljsmak som jag hoppats på. Men jag älskar den - jag har ju gjort den själv och känner mig nöjd som ett litet barn över den bedriften:-)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar