måndag 22 april 2013

Kost

Som jag har flaggat för i tidigare inlägg så har jag intresserat mig en del för rawfood. MEN som jag även skrivit, så har jag ingen avsikt att bli fanatisk. Vilket jag lätt kan bli då jag börjar med något nytt....  Jag inser ju att man inte behöver sätta in sig själv i ett fack där man konsekvent väljer en väg och utesluter allt annat. Nä det är ju trots allt den där berömda balansen man eftersträvar. I mitt fall handlar det inte om att gå ner i vikt utan att må så bra som möjligt och att hjälpa kroppen att låta mig vara mitt bästa jag. Det kanske låter lite flummigt, men kanske lite begripligt i alla fall?

Med tanke på allt som varit på tapeten den senaste tiden om lurendrejerijoxet med innehållet i maträtter och så vidare, kan jag inte låta bli att undra hur lurade vi många gånger är? Det är ju svårare att få tag på ren och obehandlad mat, än på färdigrättsalternativ med tveksamt innehåll. Åsså detta socker som tenderar att dyka upp i nästan vad som helst! Jag är ju ingen vetenskapskvinna, men det känns väl inte som att man behöver heta Einstein i efternamn för att förstå att många av dagens sjukdomar kommer från sådant som vi stoppar i oss.... Och allergier... Själv är jag ju extremt pollenallergisk (och även allergisk mot en del annat sedan i 20-årsåldern). Men jag är övertygad om att jag kommer att bli av med min allergi när jag "hittat rätt" i kostdjungeln. För det känns ibland som att det är precis det ibland, en djungel av både med och motsägelser. Oavsett vilken typ av kost man känner att man mår bra av, så tror jag dock inte att den innehåller socker och vete i större mängder. Mer och mer känner jag att jag verkligen mår bra av så enkel mat som möjligt med grönsaker, frukt, bär, frön och nötter som bas. Naturen har ganska mycket att erbjuda och det går ju att variera i det oändliga! Just nu är jag inte så inne på att läsa recept utan provar mig fram själv. Det värsta som kan hända är ju att det inte smakar gott;)

Det här var min lunch idag! Bovete som jag blötlagt några timmar och sedan sköljt, mixat med några torkade ekologiska plommon och fikon (som jag också blötlagt några timmar) samt kardemumma och kanel, toppad med lite nötter, frön och ekologiska kokosflingor. Konsistens styrs av hur mycket vatten man tillsätter och det är väl en smakfråga. Idag fick honungen följa med som lyxtillbehör:)


Ha en fortsatt fin dag!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar